Valgomų laukinių augalų kainynas

Augalo pavadinimas Valgomos augalų dalys Kam naudojama Kada renkama Kiekis Kaina €
Dilgėlės Išdygę daigeliai Salotos, sriubos, kokteiliai Anksti pavasarį 100 g 2
Paaugusios gležnos Salotos, blyneliai, troškiniai, sriubos, užkandžiai, kokteiliai Vėlesnį pavasarį 100 g 1,5
Jaunos augalų viršūnės Salotos, blyneliai, troškiniai, sriubos, užkandžiai, kokteiliai   Birželio – rugsėjo mėn. 100 g 0,8
Garšvos Salotiniai daigeliai Salotos, kokteiliai Anksti pavasarį ir naujai augančios po nušienavimo 100 g 2
Blizgūs jauni lapeliai Gegužės – rugpjūčio mėn. 100 g 1,5
Neperaugusi žaluma Sriubos, troškiniai, blyneliai, omletai Birželio – rugsėjo mėn. 100 g 0,8
Builiai Jauna žaluma Sriubos, troškiniai, blyneliai, omletai Anksti pavasarį 100 g 1,5
Gegužės – rugpjūčio mėn. 100 g 0,8
Kiaulpienės Šaknys Sriubos, kepimui Balandžio, gegužės, spalio, lapkričio mėn. 100 g 1
Lapai Salotos, kokteiliai Prieš žydėjimą ir žydėjimo metu 100 g 0,7 - 1,5
Žiedai Geriausia nukasti iki žalumos ir kramtyti.  Gaminamos salotos, kokteiliai, kompotai (su rabarbarais). Gegužė 100 g 0,8
Meškiniai česnakai Žaluma Salotos, padažai, kokteiliai, naudojamas kaip prieskonis tiek žalias, tiek padžiovintas, tinka į šaltibarščius su agurkle. Ankstyvi (balandis) 100 g 2
Paaugę (gegužė) 100 g 1,5
Kartenė Visas augalas Sumuštiniams, salotoms, kokteiliams Balandis, gegužė 50 g 1
Mažalapės liepos Lapai Valgomi vieni, tinka į salotas, kokteilius, kepami blyneliai Jauni, vos išsiskleidę 100 g 2
Žiedai Arbatai Žydėjimo metu 50 g 3
Varnalėšos Šaknys Kepamos, tinka sriuboms Balandžio, gegužės, spalio, lapkričio mėn. 0, 5 kg 1,5
Lapkočiai   Naudojami kaip šparaginės pupelės, tinka troškiniams, sriuboms Gegužės pabaiga – birželio mėn. 200 g 1
Nakvišos Lapai Salotoms, kokteiliams, valgomi vieni Balandis, gegužė 100 g 2
Žiedai Geriausiai skinti ir dėti į burną. Tinka salotoms, kokteiliams. Birželio – rugpjūčio mėn. 25 g 1
Rūgštinės Dygstantys lapeliai Salotoms, sriuboms, troškiniams, kokteiliams Balandis, gegužės pradžia 100 g 2
Paaugę lapai Gegužė, birželio pradžia. 100 g 1,5
Daržinė žliūgė Švari žaluma Salotoms, kokteiliams, omletams, pritaikoma kaip špinatai, kepami blyneliai Gegužė – spalio mėn. 100 g 0,8 - 1,5
Balanda Lapeliai Skaniausia su rasa skinti ir valgyti, tinka salotoms, kokteiliams. Gegužė - rugsėjis 100 g 2
Jauna žaluma Salotoms, kokteiliams, omletams, pritaikoma kaip špinatai, kepami blyneliai Gegužė - rugsėjis 100 g 1,5
Galinsoga Jauna žaluma Lapeliai kramsnojami vieni, labai tinka blyneliams. Gegužė - rugsėjis 100 g 0,8
Žemuogės Lapai (žydėjimo ir uogų metu) Kokteiliams, arbatoms Birželio antra pusė, liepos pradžia 100 g 1,5
Fermentuota, išdžiovinta žemuogių lapų ir uogų arbata Vitaminizuotai arbatai Visus metus 50 g 3
Jonažolės   Žaluma su žiedais Arbatai   Birželio antra pusė, liepos pradžia 100 g 2
Laukiniai raudonėliai Žaluma   Kokteiliams, arbatoms, prieskoniams Gegužė, birželio pradžia 100 g 2
Žydinti žaluma Birželio antra pusė, liepos pradžia 100 g 1,5
Čiobreliai (laukiniai) Žydintis augalas Arbatoms, prieskonis Birželio antra pusė, liepos pradžia 50 g 1,5
Pavasarinės raktažolės Žiedai su žiedkočiais Arbatai, kokteiliams Balandis, gegužė 50 g 1,5
Topinambai gumbai Valgomi be nieko, gaminamos salotos, kepami blynai, tinka į daržovių troškinius Anksti pavasarį ir vėlyvą rudenį 1 kg 1,5
žiedai Arbatoms, kokteiliams Liepos pabaiga, rugpjūtis 50 g 1,5
Jauni ūgliukai kokteiliams Balandis, gegužis 100 g 1,5
Gyslotis Lapai Kokteiliams, sąnarių ligoms gydyti Žaliasis sezonas 100 g 1,5
Dirvinė usnis Jauni stiebeliai Kokteiliams, apkepėlėms su sviestu ir džiūvėsėliais Kai galima rasti jaunų usnių 100 g 2