Raudonėlis

Eimutė

Apie raudonėlio savybes ir vartojimą

Eimutė

Natūralus konservantas - Raudonėlis.
Raudonėlis - ne tik vertinamas prieskonis, naudinga vaistažolė, bet ir puikus natūralus konservantas kosmetikoje. 
Tūkstančius metų tradiciškai raudonėlis buvo naudojamas kaip priemonė imuninei sistemai stiprinti. 
Moksliniais tyrimais yra įrodytos raudonėlio antibakterinės savybės. Vieno tyrimo metu buvo testuojamas raudonėlio aliejus bei kiti eteriniai aliejai prieš 10 skirtingų žalingų bakterijų, įskaitant E.coli, Salmonella, ir Staphyolococcus. Iš visų bandytų aliejų, raudonėlis turėjo stipriausią priešmikrobinį aktyvumą. Carvacrolis (raudonėlio komponentas) buvo įvertintas kaip stipriausias antibakterinis komponentas tarp visų testuojamų aliejų. Kitas bandymas parodė išskirtines raudonėlio aliejaus galimybes kovoti su Stafilokoko bakterija - raudonėlis ne tik pažeidė bakterijos struktūrą, bet taip pat ir sumažino bakterijos galimybes gaminti žalingus toksinus.

Raudonėlis kilo iš Azijos, iš ten pateko į Pietų Europą, o viduramžiais kartu su vienuoliais atkeliavo į mūsų platumas. Raudonėlių žolėje yra maloniai kvepiančių eterinių aliejų, rauginių medžiagų, askorbo rūgšties. Raudonėlių preparatai naikina žalinguosius mikrobus, gydo žaizdas ir uždegimines ligas, malšina skausmus. Dar ir dabar daugelyje šalių raudonėlis yra tradicinis vaistas nuo dantų skausmo.

100% Pure kosmetikoje raudonėlis naudojamas kaip natūralus konservantas. Šis augalas turi stiprių antibakterinių savybių, kurios padeda prailginti natūralios kosmetikos galiojimo laiką.